torstai 1. kesäkuuta 2023

Harrin kevättervehdys opettajille lukuvuoden päätteeksi

 


Hei kaikki,

taas on se aika vuodesta, kun saan lähettää teille tervehdyksen ennen lomalle lähtöä. Tosin kaikkiahan se ei tietenkään heti koske, vaan osa teistä jatkaa vielä kesälukiossa ja hallinto ensi lukuvuoden suunnittelun parissa.
Kevät on ollut meillä taas kiireinen, kuinkas muutenkaan. Olen tässä pohtinut, nyt kun tasan 30 vuotta aikuislukiossa tulee juuri täyteen, että mitä sitä suotta stressaamaan näitä toukokuun erityisiä kiireitä. Ylioppilaita oli tulostensaapumispäivänä 40 ja nyt 60 (and still counting!) ja niiden kanssa menee aina tunti jos toinenkin, myös teillä opettajilla, jotka arvioitte viime hetken suorituksia. Samoin syksyn ilmoittautujien määrä on kasvanut vielä huimasti sen jälkeen, kun ilmoittautuminen päättyi. Meidän maailma nyt vaan on tällainen, asiat hoidetaan viime tippaan, mutta tärkeintä on, että saadaan ihmiset eteenpäin elämässään!
Tuleva vuosi tuo taas uusia kuvioita mukanaan, ja koulun nimikin jo vaihtuu taas. Minä odotan jo innolla, että päästään reilun vuoden päästä viimein kaikki saman katon alle ja näemme toisiamme enemmän. Ensi lukuvuonna pidetään huoli siitä, että hoidetaan siirtymävuosi kunnialla ja ennen kaikkea pidetään huoli toisistamme! Huomasin kevään onnistumiskeskusteluissa, että teillä on selvästi tarve puhua asioista, vaikeistakin. Ehkä tämäkin on vain osa sitä suurempaa maailman myllerrystä, mutta haluan, että meidän koulussamme kaikilla on hyvä olla, niin henkilökunnalla kuin opiskelijoillakin.
Ja sitten se perinteinen loppukevennys: pyysin viime lauantaina Maailma kylässä -festaripäivän jälkeen vaimolta ex tempore synttärilahjaksi iltaa karaoke-baarissa. Päädyimme viettämään pitkän illan Populuksessa, varsin kaurismäkiläisessä kalliolaiskuppilassa, jossa illan loppua kohden tunnelma oli katossa, kun vetäisimme vielä yhdessä viimeisenä vetonamme Mamma Mian 🙂 Tässä linkki hieman rauhallisempaan soolovetoon samasta biisistä omalla terassilla pari vuotta sitten. 
Toivotan teille kaikille oikein rentouttavaa ja palauttavaa kesälomaa ja tapaamme syksyllä taas viimeistään elokuun suunnittelupäivässä 25.8. Töysänkadulla!

Harri Veteli
apulaisrehtori
Helsingin aikuislukio


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti