perjantai 29. toukokuuta 2015

Opiskelijan puhe peruskoulun päättöjuhlassa 28.5.2015

Wasta Mahmud Araz:

Hyvät herrat ja naiset, tervehdys teille kaikille.

Arvoisa rehtori, hyvät opettajat ja rakkaat opiskelijat sekä vieraat. Olen iloinen, kun tänään saan osallistua tähän koulun juhlaan teidän kanssanne. Haluaisin kiittää rehtoria, opettajia, opintojenohjaajaa ja muuta koulun henkilökuntaa työstänne. Tänään me jokainen olemme voittajia ja tämä todistus on kovan työn tulos. Onneksi olkoon meille. Maailmaa varten me opiskelemmme ja teemme työtä sekä luomme uutta. Oppiminen ja uuden tuottaminen ovat parhaita juttuja elämässä. Onneksi meillä on vielä aikaa oppia, kokeilla ja tuottaa uutta.

Koulu ei ole ainoa paikka, missä opitaan. Voidaan oppia myös kavereilta, TV:stä, kirjoista ja omasta kokemuksesta. Kahden vuoden aikana olen oppinut tässä koulussa paljon asioita. Esimerkiksi opin historiasta, miten satoja vuosia sitten elettiin. Biologiasta opin, mitä tarvitaan, jotta elimistöni toimii joka päivä ja miten ruoka kiertää mahassani.

Tulevaisuuden koulusta toivon, että opiskelijat voivat opiskella enemmän tietokoneiden avulla. Myös opettajien pitää puhua enemmän kirjakieltä, ei puhekieltä. Fysiikkaa ja matematiikkaa pitää myös selittää vielä hitaammin.

Suuret kiitokset ja hyvää kesää kaikille.Wasta Mahmud Araz on kotoisin Irakista.
Hän sai peruskoulun päättöjuhlassa 28.5.2015 suomalaisen peruskoulun päättötodistuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti