lauantai 27. tammikuuta 2018

KahvihetkiäPari päivää sitten mukavan kahvitteluhetken lomassa muistin sen taas: parasta tässä opettajan työssä on ihmisten kohtaaminen. Olin opomme Iinan ja opiskelijamme Habibin kanssa kahvilassa juhlistamassa Habibin tulevia opintoja Riian yliopiston hammaslääketieteen linjalla. Jonkinasteiset läksärit ne kenties olivat. Habib valmistui ylioppilaaksi viime keväänä. Hän on myös meidän perusopetuksen läpi käynyt konkari.


Habibin opintopolku on hieno esimerkki siitä mitä kova työ ja oppimisen ilo voivat saada aikaan. Suurin osa Helsingin aikuislukion perusopetuksen opiskelijoista on maahanmuuttajataustaisia. Monet heistä suorittavat peruskoulun ja hakeutuvat tämän seurauksena eri ammatteihin. Vain pieni osa jatkaa lukioon tai pidemmälle akateemisella puolella, mutta Habib on hyvä esimerkki siitä, että sekin on mahdollista.


Ylioppilaskuva kevät 2017 Habibin sanoin: “Asiat, jotka auttavat minua jaksamaan opiskella ovat motivaatio, optimistisuus ja suunnitelmallisuus. Haluan olla parempi kuin eilen, ja se mitä tähän asti olen oppinut kannustaa jatkamaan. On hyvä olla tavoitehakuinen ja suunnitelmallinen, ja uskon, että ahkeruus palkitaan.”


Aikuisten perusopetuksen lisäksi lukion puolella on selvästi nähtävissä vieraskielistaustaisten opiskelijoiden määrän kasvu. Yhteiskunnalliseen muutokseen on jo reagoitu esimerkiksi aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelmaa päivittämällä. On toivottavaa, että keskustelua vieraskielistaustaisten oppimispoluista käydään myös lukiota ja jatko-opintoja koskien.


Ihan pian Habib siis jatkaa opintojansa Riikassa hammaslääketieteen parissa. Toivomme koko koulun puolesta iloa opiskeluun ja oppimiseen. Toivottavasti näemme vielä!


Kuvat ja teksti
Suvi Niemikapee


Tässä linkki Habibin viime kevään ylioppilaspuheeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti